Onderdeel van Bekken Expertise Centrum Leiderdorp, bekkentherapie voor volwassenen

Bel voor een afspraak 071 - 785 1087 of stuur een e-mailbericht naar: info@becleiderdorp.nl

logo
logo

Info voor kinderen

Welkom bij PlasPoep&Zo

De gespecialiseerde praktijk voor de behandeling van kinderen met plas- en of poepproblemen.

Urine-incontinentie, urineweginfecties, bedplassen, obstipatie en poepverlies zijn veelvoorkomende klachten bij kinderen. Urine-incontinentie en obstipatie komt voor bij gemiddeld 9% van de kinderen van 6 jaar en ongeveer 2% op de leeftijd van 12 jaar. Als we ze vertalen naar de Nederlandse situatie, betekent dit dat er in een schoolklas met dertig kinderen gemiddeld twee kinderen met plas- en of poepklachten zitten.

Incontinentie voor plas en poep geeft zowel bij kind als ouders veel frustraties. Het komt regelmatig voor dat kinderen vanwege de incontinentie worden buitengesloten en gepest, waardoor een sociaal isolement kan ontstaan. Ouders voelen zich vaak machteloos, zeker als ze al geprobeerd hebben het probleem aan te pakken door te belonen, te straffen of te negeren.

De behandeling van kinderen met plas- en poepproblemen is complex en vraagt om een geduldige, multidisciplinaire aanpak. Het is inmiddels duidelijk dat plas- en poepklachten bij kinderen vrijwel altijd goed behandelbaar is.

PlasPoep&Zo maakt gebruik van een tweetal behandelmethoden die op basis van onze gespecialiseerde opleiding(en) en expertise zijn ontwikkeld. Eveneens bieden wij aan ouders de mogelijkheid van een adviesgesprek (Plas&Poepadvies):

Download hier: overeenkomst PlasPoep&Zo en cliënt.

Het Plas&Poep Plan en het Plas&Poep advies

Het Plas&Poep Plan en het Plas&Poep advies

Uw kind wordt geleerd hoe de bekkenbodemspieren de plas- en poepfabriek beïnvloedt en vooral hoe uw kind hier zelf controle over kan krijgen. 

Meer info

De Methode SuperPoeper®

De Methode SuperPoeper®

De Methode SuperPoeper® (ontwikkeld door TOF -TRAINING) bestaat uit een systeemgerichte aanpak voor kinderen met poepproblemen en hun opvoeders.

Meer info

Contactgegevens

Zinderlijkheid Expertise Centrum PlasPoep&Zo
Splinterlaan 162
2352 SM Leiderdorp
071 – 785 1087

Meer contactinfo

Aanwezigheid

Karin Anthonissen

  • Maandag
  • Dinsdag
  • Woensdag

Openingstijden

Afspraak voor telefonisch- e-mail- en beeldbelconsult op aanvraag.    

Maandag:   9:00 - 17:00 uur
Dinsdag:   9:00 - 17:00 uur
Woensdag:   8:00 - 17:00 uur
Donderdag:   Gesloten    
Vrijdag:   Gesloten